تجربه­ي سه دهه­ي گذشته نشان­ده نده­ي رشد چشم­گير ادبيات نرخ ارز است. نرخ ارز يکي از مهم­ترين متغيرهاي مؤثر در نظام­هاي مالي است و پيش­بيني آن مي­تواند باعث بهبود قابل توجهي در عملکرد اين ­­گونه از نظام­ها گردد. با توجه به اهميت نرخ ارز به عنوان يک متغير مهم در اقتصاد باز، نرخ ارز به يکي از زمينه­هاي وسيع تحقيقاتي براي محققان تبديل شده است.


در ادبيات اقتصاد بين­الملل دو رويکرد نسبت به پيش ­بيني نرخ ارز وجود دارد. اول رويکرد مبتني بر نظريه اقتصادي يا رويکرد بنيادي[1] است که پيش­بيني نرخ ارز را براساس ديگر متغيرهاي اقتصادي انجام مي­دهد. دوم رويکرد تک متغيره است که فقط از رفتار گذشته نرخ ارز براي پيش ­بيني روند آتي آن استفاده مي­کند و به دليل عدم توجه به ساير متغيرهاي اقتصادي، به نام رويکرد فني[2] شهرت يافته است.


با توجه به مؤلفه­ هاي مختلف اثرگذار در انتخاب نظام ارزي بهينه براي اقتصاد، طبقه ­بندي­هاي مختلفي به لحاظ تجربي از نظام­هاي ارزي رايج در کشورهاي مختلف وجود دارد. به طور کلي، نظام­هاي ارزي رايج در اقتصاد کشورها را مي­توان در قالب چهار دسته شامل نظام­هاي ارزي شناور، نظام­هاي ارزي ميانه، نظام­هاي ارزي نرم و نظام­هاي ارزي سخت مورد بحث قرار داد. هر يک از دسته نظام­هاي ارزي مذکور از چند زير نظام ارزي تشکيل مي­شوند. هر يک از نظام­هاي ارزي مورد بحث داراي برخي مزيت­ها و معايب هستند که در اين مقاله درباره هريک توضيح داده مي شود.


در ارتباط با تحليل و مطالعه­ي مباحث نرخ ارز ديدگاه­ها و روش­هاي مختلفي مطرح شده است. در يک تقسيم­بندي کلي مي­توان اين روش­ها را به دو گروه سنتي و جديد تفکيک نمود. از روش­هاي سنتي که عمدتا تا پيش از دهه­ي 1970 مطرح گرديده­اند مي­توان به روش کشش­ها[3]، روش برابري قدرت خريد ()[4] و الگوي ماندل – فلمينگ ()[5] اشاره کرد. ديدگاه جديد ارز عمدتا مربوط به مباحث مطرح شده از دهه­ي 1970 به بعد است. روش پولي و روش تعادل پورتفوليو از مهم­ترين نظريه­ هاي جديد ارز هستند. در ادامه مقاله به اختصار به تشريح هر يک از ديدگاه­ها پرداخته مي­شود.


 منبع : مقاله پيش بيني نرخ ارز


مشخصات

تبلیغات

محل تبلیغات شما
محل تبلیغات شما محل تبلیغات شما

آخرین وبلاگ ها

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها

ویکی تیموری دانلود مرورگر Amy دفتر غیررسمی اخبار شهر بهمن دانلود سریال عقاب سرخ Brad شرح حال Marni